Yoga

(met twee voeten op de grond – terug naar je natuurlijkheid)

Yoga beoefenen is meer dan lichaamsbeweging en omvat o.a.
lichaams-, ademhalings-, concentratie- en meditatieoefeningen. Het gaat niet om prestatie of lenigheid maar om voelen en ervaren wat het met je doet. Daarom kan iedereen kan yoga doen op zijn niveau.
De lessen worden gegeven in kleine groepen (maximaal 8 personen), zijn afwisselend en worden afgestemd op ieders mogelijkheden.
Daarom is instappen in een groep het gehele jaar door mogelijk.

Yoga helpt op allerlei gebied en de werking is voor iedereen uniek. Het helpt om o.a. aangeleerde instellingen/houdingen te doorbreken op zowel lichamelijk als geestelijk niveau. Het doorbreken van je aangeleerde gewoontes verbetert de balans, kracht, flexibiliteit en het geeft meer ontspanning en rust ongeacht de situatie. Wij vinden het belangrijk om je eigen ‘ware yoga’ te voelen en vinden. Je bent zelf je beste leraar.
De yoga die gegeven wordt bij de Paradox is een combinatie van hatha en okido yoga. De yoga wordt afgestemd op het seizoen volgens de Chinese elementenleer en de daarbij behorende meridianen.

De hatha yoga is de bekendste vorm voor de meesten en bestaat voor het grootste deel uit de beoefening van lichaamshoudingen, ademhalingstechnieken en meditatie. Okido yoga is minder bekend in Nederland en is een yogavorm waarbij elementen van diverse yogastromingen gecombineerd worden met elementen van Zen, oosterse geneeswijzen en vechtkunsten. Okido yoga benadert de houdingen vanuit de hara (onderbuik / dragende midden) en werkt toe naar je natuurlijke as. Okido yoga biedt een brede verdieping voor de hatha yoga.
Aan bod komen o.a.: asanas (houdingen), ademhalings- en concentratieoefeningen, correctieoefeningen, massagetechnieken, partneroefeningen, kyoka-ho (dynamische speelse yoga) en korte meditaties.

Yoga is een persoonlijke ervaring. Om te ervaren of de yoga die bij ons gegeven wordt bij je past kun je altijd een proefles volgen (zie pagina Lestijden).

© De Paradox | Design & development: Sascha Teschner