Acupunctuur

Vanaf 1 september 2023 is Lianne lid van de NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur) en is ze gestart met behandelen Afgelopen tijd heeft ze zich ook verder verdiept in de specialisatie ‘vrouwenklachten’.
Vrouwenklachten zijn heel breed zoals bijvoorbeeld:
– cyclusklachten
– infertiliteit
– menopauze
– behandeling na borstkanker
– enz

Daarnaast behandelt ze ook veel ander voorkomende klachten. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.
De behandelingen worden gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraars indien men aanvullend verzekerd is.

Acupunctuur richt zich op het herstellen van de toevoer van levensenergie die door onze meridianen (energiebanen) loopt. Deze levensenergie wordt volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze ook wel Qi (Ki = Japanse benaming, zie ook shiatsu) genoemd.
Qi is de levenskracht die achter iedere beweging zit. We zien Qi niet maar ervaren wel hoe deze zich manifesteert. Qi is niet meetbaar en niet zichtbaar onder de microscoop. Maar als de Qi verstoord is uit zich dat in klachten. De reguliere Westerse geneeskunde heeft altijd tastbare feiten nodig terwijl de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCM) met heel andere ogen kijkt. Deze kijkt naar de doorstroom van de Qi .
Regulier wordt er vaak gekeken op de plaats waar klachten zich uiten terwijl in de TCM het hele lichaam wordt bekeken. Want verstoring, blokkades, disbalans van QI kan zich op heel andere plaatsen uiten. Er wordt gezocht naar de oorzaak van klachten.

Van buitenaf is Qi te beïnvloeden via acupunctuur, shiatsu, acupressuur en massage. Ook bewegingsvormen zoals Yoga en Qi Gong bewegen Qi. De toepassingsmogelijkheden zijn heel breed, zie hiervoor ook de pagina ‘Shiatsu’.

© De Paradox | Design & development: Sascha Teschner