Basiscursus shiatsu, 6 donderdagavonden van 19 tot 21.30 uur. Start 12 april -> gaat door!

woensdag 2 februari 2018

Er zij nog een paar plekken beschikbaar!!!

Basiscursus shiatsu
6 donderdagavonden van 19.00-21.30

Introductie: De 5 transformaties (elementen)
Donderdag 12 april
Aan de hand van enkele do-in oefeningen verken je de rug. Je krijgt een korte theoretische uitleg over diagnostische gebieden en dan vooral veel oefenen en voelen. Zo zal je ontdekken dat elk lichaam anders voelt. Ook je eigen lichaamshouding komt aan bod.
Het metaalelement
Donderdag 19 april
Deze avond belichten wij het metaalelement met de daarbij horende organen long en dikke darm. Kort het verloop van de bijhorende meridianen. Welke emotie hoort hierbij en wat betekent dit voor ons lichaam. Voelen en oefenen blijft het hoofddoel.
Het waterelement
Donderdag 17 mei
Het element behorende bij de winter. Blaas en nier zijn de bijbehorende organen. De blaasmeridiaan is door zijn ligging meestal mede betrokken bij rugklachten. Belangrijk dus om even bij stil te staan.
Het houtelement
Donderdag 24 mei
Deze les valt op het hoogtepunt van het voorjaar. Het seizoen waartoe het houtelement behoort. We behandelen deze meridianen deze avond met name in de benen. Het hout staat voor besluitvaardigheid en zo indirect ook voor de koers die we volgen in ons leven.
Het vuurelement
Donderdag 7 juni
Het hart is de keizer volgens de TCG. Vreugde en liefde zijn de bijbehorende emoties. Als emoties niet of slechts gedeeltelijk verteerd worden treffen ze uiteindelijk het hart. Dit gaat uiteindelijk ten koste van onze levensvreugde.
Het aarde-element
Donderdag 14 juni
Je huis. Thuis zijn bij jezelf. Dit element heeft een sterke connectie met onze ouders. Je moeder via de navelstreng en de voeding die ze je gaf. Je vader via het voedsel dat de jacht opbracht of in de huidige context het geld dat hij verdiende.

De kosten bedragen 150 Euro voor deze 6 avonden. Aanmelden kan telefonisch of per mail, zie www.paradoxkerkrade.nl.
Rabobankrekeningnummer NL63 RABO 013.73.55.092

« Nieuws overzicht

© De Paradox | Design & development: Sascha Teschner